25 Şubat 2015 Çarşamba

Zenginliğe Giden Yol Nereden Geçer?

Belki de paranın icat edildiği zamandan beri herkes büyük bir servete sahip olmanın hayalini kurmuştur. Daha varlıklı, kaliteli, saygın ve lüks bir yaşam sürmek istemiştir. Bu nedenle herkesin dilinde ‘zengin olmak’ kelimesi yer etmiştir. Peki, nedir bu işin sırrı? Zengin olmak yalnızca bir hayal midir?

Bugün borsanasiloynanir.co okurları ile paylaştığım “Nasıl Zengin Olunur?” başlıklı makalenin kısa bir özetini, blogumda da paylaşmak istedim. Zengin olmanın bir hayal olmadığını, gerçekten inanarak çalışıp, boşa zaman harcamayarak, paranızı doğru bir şekilde yönetip birikim yaparak ve bu birikimleri de yatırımlarla değerlendirerek zengin olabileceğinizden bahsettim. Bunun sadece bir hikaye, ilgi çekmek için bir yazı olmadığını da belirtmek istiyorum. Nasıl Zengin Olunur başlıklı yazım için tıklayın.

Yazımda bahsettiklerim, şimdiye kadar doğuştan zengin olan değil; bahsedilen yollar izlenerek büyük bir servet elde etmiş kişilerin hayatlarından derlemedir. Dünyanın ikinci zengini olan Warren Buffett, bir servete konmamış, kendi servetini kendi elde etmiş bir insandır. En büyük örnek olarak bu kişinin hayatını kısaca incelemenizi öneririm. Paratic.com isimli web sitesinde yer alan “Warren Buffett Kimdir” isimli yazımı okuyabilirsiniz.

Mal varlığını kendi edinmiş insanların başarılarını okuduğunuz veya izlediğiniz zaman yapmanız gerekenler hakkında bir fikir edinebilirsiniz. Bu başarı hikayelerinden biri mutlaka size uygun olan yolları içeriyordur ve size yol gösterici olacaktır. Her şeyden önce zengin olacağınıza inanmanız, çok çalışmanı ve boşa vakit harcamamanız gerekiyor. Ufkunuzu sürekli genişletmeniz, hedefinize odaklanmanız gerekiyor. Paranızı doğru bir şekilde yönetmeniz, tasarruf etmeniz, para biriktirmeniz gerekiyor. Yatırım yapmak, gelirinizi artırmak ve gelecek maddi güvenliğinizi sağlamak için en iyi yoldur. Ekonomi ve finans konularında bilgi edinmeniz, para kazanma konusunda mutlaka işinize yarayacaktır. Neden yatırım yapmalıyız sorusunu hadibakalim.co isimli kişisel blogumda sizlerle paylaşmıştım. 

Para biriktirmemek için bahanelerinizden kurtulmanız gerekiyor. Aynı zamanda günlük hayatınız içinde tasarruf edeceğiniz birçok nokta bulabilirsiniz. Gelir ve gider tablosu yapmak, iyi bir başlangıç olacaktır. Daha sonra giderlerinizi azaltabileceğiniz noktaları ve gelirinizi arttırabileceğiniz noktaları bulmanız gerekiyor. Bu konuda günümüzde internet fırsatını değerlendirebilir ve bilgi edinebileceğiniz birçok kaynak bulabilirsiniz.

Sizlerle daha önce 30 olmadan milyoner olmak mümkün mü isimli bir yazı paylaşmıştım. Bu yazıda bahsedilen kişi de, sıfırdan zengin olmuş ve izlediği yolları paylaşmıştı. Bu kişinin bahsettiği yollarında diğerleri kişilerle ortak yönleri olduğunu sizler de göreceksiniz. İnancınızı hiçbir zaman kaybetmemeniz, çalışmaktan ve hedeflerinizden vazgeçmemeniz en önemli noktalardan birisi.

Tüm bu yazılardan kendinize bir yol belirleyebilir, sürekli araştırarak kendiniz için en iyi yolları bulabilirsiniz. Belki milyoner, milyarder olamazsınız ama maddi anlamda daha rahat bir hayata kavuşacağınız kesindir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder