9 Aralık 2014 Salı

Warren Buffett Dünyanın İkinci Zengini Oldu!

Warren Buffett, 2013 yılının başında dünyanın en zenginleri sıralamasında 53,5 milyar dolarlık serveti ile dördüncü sırada yer alıyordu. Geçtiğimiz hafta Cuma gün Berkshire Hathaway hisselerinde yaşanan tarihi kapanış ile birkaç gün önce 73,5 milyar dolar olan servetini 74,4 milyar dolara yükselterek ikinciliği ele aldı.

81,4 milyar dolarlık serveti ile Bill Gates birinci sırada yerini alırken, dünyanın ikinci zengini olarak bilinen Carlos Slim Helu ve ailesi 72,9 milyar dolarlık serveti ile 3. sıraya gerilemiş oldu. 2008 yılında ise Warren Buffett, 62 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin ismi olmuştu.

Dünyanın en zenginleri listesinde ilk 5 isim neredeyse hiç değişmiyor diyebiliriz. İlk 5 isim sürekli olarak kendi aralarında bir yer değişimi yapsa da, son birkaç yılın en zengin 5 ismi bu isimlerden oluşuyor. Tahmin edebileceğiniz gibi bu sıralamada ilk sırada Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in ismi ilk sırada yer alıyor. Son 4 yıldır birinciliği Meksikalı telekomünikasyon devi Carlos Slim Helu'ya kaptıran Bill Gates, bu yıl birinciliği yeniden eline aldı.

2013 yılında 67 milyar dolarlık serveti ile Bill Gates ikinci sıra yer alırken, 73 milyar dolarlık serveti ile Carlos Slim Helu birinci sırada yer aldı. Zara'nın sahibi Amancio Ortega 57 milyar dolarlık serveti ile 3. sırada, 53,5 milyar dolarlık serveti ile Warren Buffett 4. sırada, Larry Ellison ise 43 milyar dolarlık serveti ile 5. sırada yerini aldı.

2014 yılına geldiğimiz zaman ilk 5 ismin aynı olduğu ama sıralamalarının farklı olduğunu görüyoruz:


Bill Gates servetini arttırarak 81,4 milyar dolar yaptı ve birinciliği tekrardan ele aldı. İkinciliği ise Berkshire Hathaway şirketi hisselerinin geçtiğimiz hafta Cuma günü rekor seviyeden kapanması ile Warren Buffett aldı. Hisselerde yaşanan % 27'lik artış tüm zamanların en yüksek kapanışı olarak belirlendi ve Buffett'ın serveti 74,4 milyar dolara yükseldi.

Bu yükseliş ile Warren Buffett, ikinci sırada olan Carlos Slim Helu'yu 72,9 milyar dolarlık serveti ile üçüncülüğe taşıdı. 60,1 milyar dolarlık serveti ile Amancio Ortega dördüncü, 51,8 milyar dolarlık serveti ile Larry Elison beşinci sırada yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder