22 Temmuz 2014 Salı

Cumhurbaşkanlığı Son Seçim Anketi Kimi Gösteriyor?

Birinci tur seçimlerin 26 Temmuz – 10 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşeceği cumhurbaşkanlığı seçimleri için son anket yayınlandı. Optimar Araştırma ve Danışmanlık tarafından 14 – 18 Temmuz tarihleri arasında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim anketi sonuçları açıklandı.

Optimar Araştırma ve Danışmanlık şirketinin, 30 Mart yerel seçimlerinde yapmış olduğu anketler, diğer anketlere göre en yakın sonucu vermişti. Bu nedenle bu şirketin sonuçları kamuoyunca merak ediliyordu ve şirket bugün Cumhurbaşkanlığı son anket sonuçlarını açıkladı. Bu sonuçlara göre % 53,8 oranında Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olacak. Ekmeleddin İhsanoğlu ise % 38,4 oranında oy almış görünüyor. Selahattin Demirtaş ise % 7,8 ile azınlık bir oya sahip olacak gibi.


Optimar tarafından yapılan bu son seçim anketinde, partililerin oy verme oranları da incelenmiş. Bu araştırma sonucuna göre de, Ak Partililerin % 91,9'unun Recep Tayyip Erdoğan'a oy verecekleri görülüyor. % 2'si ise Selahattin Demirtaş'a; % 1,16'sı Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy verecek.

CHP'lilerin ise % 84,2'si Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy verecek. % 2,8'i Recep Tayyip Erdoğan'a; % 1,6'sı Selahattin Demirtaş'a oy verecek.

MHP'lilerin % 74,9'u Ekmeleddin İhsanoğlu'na; % 6,7'si Recep Tayyip Erdoğan'a; % 18,4'ü kararsız oy verecek.

HDP/BDP'liler ise % 91,1 oranında Selahattin Demirtaş'a; % 7,3 oranında Recep Tayyip Erdoğan'a; % 1,6 oranında Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy verecek.

SP'lilerin % 30,4'ü Recep Tayyip Erdoğan'a; % 26'sı Ekmeleddin İhsanoğlu'na; % 43,5'i kararsız oy verecek.

Optimar Araştırma ve Danışmanlık şirketinin cumhurbaşkanlığı seçimine dair son seçim anketi bu şekilde. Son olarak ankete göre bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz sorusuna cevap olarak katılımcıların;

  • % 50,3'ü AK Parti'ye,
  • %25,9'u CHP'ye,
  • % 14'ü MHP'ye,
  • % 6,3'ü HDP/BDP'ye,
  • %3,5'i diğer,
  • % 9,7'si kararsız ve
  • % 7,2'si hiçbirine şeklinde cevap veriyor. 
Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk tur 26 Temmuz – 10 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek ve salt çoğunluğun sağlanamaması halinde ikinci tur 17 Ağustos – 24 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder