3 Temmuz 2014 Perşembe

Dünyanın En Zengin 10 Müzisyeni – 2014

Hayranı olduğunuz müzisyenlerin mal varlıklarının ne kadar olduğunu hiç düşündünüz mü? Şahsen ben daha önce düşündüğümüz söyleyemem. Ama bu akşam görmüş olduğum bir yazı, içinde sevdiğim isimlerinde olması nedeniyle bir merak uyandı ve şu an bu yazıyı yazıyorum.

Elbette bu insanların başarılarını, sanat hayatlarını, hayran kitlelerinin büyüklüğünü, ilerleyen yaşlarına rağmen sergiledikleri muhteşem performansları ve yılların eskitemediği eserlerini göz önünde bulundurduğumuz zaman, bu mal varlıklarını ne kadar da hak ettiklerini düşünmemek imkansız.

Dışarıdan bakınca eğlenerek bu parayı kazandıklarını düşünüyor olabilirsiniz. Ama madalyonun bir de görünmeyen yüzü var elbette. Bunu konu alan milyonlarca biyografi filmi var. Şu an aklıma gelenler; Ray Charles’ın hayatının anlatıldığı 2004 yapımı Ray filmi, Wolfgang Amadeus Mozart’ın hayatının anlatıldığı 1991 yapımı Amadeus filmi, The Doors grubunun ruhu olan Jim Morrison’ı konu alan 1991 yapımı The Doors filmi.

Sözü fazla uzatmadan hayranı olduğumuz bu müzisyenlerin “helal olsun” dedirten mal varlıklarına geçmek istiyorum:

10. Keith Richards


70 yaşındaki Rolling Stones üyesi Keith Richards’ın toplam serveti 280 milyon dolarlık serveti ile 10. Sırada yer alıyor. “Talk is Cheap” adlı ilk solo albümü ile altın plak sahibi olduğunu hatırlarsınız.

9. Gene Simmons


64 yaşındaki İsrail – Amerikan rock&roll efsanesi ve KISS grubunun basçısı Gene Simmons 300 milyon dolarlık serveti ile 9. sırada.

8. L. A. Reid


58 yaşındaki Amerikan söz yazarı ve prodüktörü, LaFace Records’un sahibi L.A. Reid 300 milyon dolarlık servete sahip. L.A Reid bu serveti ile 8. Sırada yer alıyor.

7. Mick Jagger


70 yaşındaki Rolling Stones’un sempatik ve karizma baş vokali Mick Jagger’ın serveti 328 milyon dolar. 1989 yılında çıktıkları turneden 1.8 milyar pound elde etmişlerdi.

6. Elton John


67 yaşındaki sanatçı için fazla söz etmeye gerek yok. Toplam serveti 355 milyon dolar ve bu servetle İngiltere’nin ikinci en zengin şarkıcısı.

5. Bernie Taupin


64 yaşındaki söz yazarı, Elton John’un unutulmaz şarkılarını yazan isim. Bernie Taupin’in serveti 450 milyon dolar.

4. Emilio Estefan


61 yaşındaki yazar, müzik yapımcısı, aktör ve şarkıcı, birçok popüler sanatçının yeteneklerinin şekillenmesine de yardımcı olmuştur. Serveti 500 milyon dolar.

3. Bono


U2 solisti olan Bono, yüz milyonlarca satan albümlere imza atmıştır. Turneler, merchandise gelirleri ile U2 grubuna sağlam gelir kazandırmıştır. Serveti 600 milyon dolar. Bono, Facebook yatırımları ile de tanınıyor.

2. Herb Alpert


79 yaşındaki Amerikan müzisyen aynı zamanda kayıt endüstrisinde yer alıyor. Sanatçı 2007 yılında Grammy Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne sahip oldu. Serveti 750 milyon dolar.

1. Paul McCartney


Dünyanın en zengin müzisyeni unvanı 829 milyon dolarlık serveti ile Paul McCartney’de. İngiliz müzisyeni Beatles grubu ile tanıdık ve unutulmaz oldu. Guinness Rekorlar Kitabı’na Sir Paul McCartney tüm zamanların en başarılı besteci ve ses sanatçısı olarak geçti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder