12 Haziran 2014 Perşembe

Otobüs Yolculuğunun Çilesi

Şehir içi veya şehirlerarası otobüs yolculukları bazen eğlenceli olurken bazen tahammül edilemez bir hal alabiliyor. Elbette bunun en büyük nedeni de insan faktörü yani bizleriz. Gerek ortak kullanım alanlarını başarı bir şekilde kullanamamaktan gerekse kişilere karşı saygısızlıktan dolayı büyük sorunların yaşandığı yerlerden birisi de otobüslerdir.

Başkalarını rahatsız etmeme konusunda bazılarımız ne yazık ki fazla duyarlı olamıyor. Bu nedenle de belki güzel bir etkinlik için çektiğimiz bu yolculuk tam bile çileye dönüşebiliyor. Dışarıdan bakıldığında komik durumlara, gerçek fıkralara dönüşen hikayeler de yaşanmıyor değil. Özelikle yan yana oturan iki teyzenin muhabbetinden doğabilecekler hem dehşete düşebiliyor hem de güldürebiliyor.

Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımın bizzat yaşamış olduğu durumdan bahsetmek istiyorum. Otobüs yolculuğu sırasında önündeki koltukta oturan iki teyze arasında geçen konuşmada muhabbet nereden geliyor, nereye gidiyorsun şeklinde başlıyor. Teyzelerden birinin "kızımın yanından geliyorum" demesinin üzerine diğer teyze evli olup olmadığını soruyor. Bekar cevabı aldıktan sonra "benim de oğlum var öğretmen, bekar" diye cevap veriyor. Diğer teyzeden ses gelmez ve bir soru daha gelir "başka çocuğun var mı?" Teyze bir oğlunun ve bir de kızının olduğunu söyleyince oğluna nasip bulmaya çalışan teyze onların da evli olup olmadığını öğrenmeye çalışır. Onların da bekar olduğunu öğrenen teyze bu sefer kadına sorar evli misin, bekar mı diye. Evli olduğunu öğrenince de kocasının yaşayıp yaşamadığını…

Otobüs yolculuklarında buna benzer durumlara ya maruz kalmış ya da duymuş olabilirsiniz. Biraz komik kısmı bu konuşmalar. Bir de çekilmez kılan yanları vardır. Örneğin, hiç susmayan yolcular, sürekli ağlayan bebekler, önünüzdeki yolcunun koltuğunu kucağınıza kadar yatırması, kulaklıklardan gelen sesler, otobüs şoförünün dinlediği müzik, muavinin kızlara ilgi alakası ve en kötüsü çıkarılan ayakkabılar, ter kokusu… Otobüs yolculuklarının en dayanılmaz yanları bunlar bana göre.

Otobüste birlikte yolculuk yapacağınız şoför, muavin ve yolcuları seçme şansınız olmadığı için bu duruma ya katlanmak zorundasınız ya da şahsi aracınızla yolculuğa çıkmalısınız. O yüzden yolculuğa mümkün olduğu kadar sakin kafayla çıkmanızı, akşam yolculuklarını seçmenizi, vakit geçirebileceğiniz müzik, film, kitap gibi acil kurtarma araç ve gereçlerini yanınızda bulundurmanızı önerebilirim.

Bu fotoğrafları hatırlayarak gülebilirsiniz de...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder